17 Kasım 2011

freiburg

insanın gezdiği gördüğü yerlerle ilgili paylaşım istemi engellenemez bir dürtü. bilmemkaç yıl önce başladığım bu bloğa bir kaç gezi hatırası yazmak istedim.

bu yaz freiburg'dan başlayıp stuttgart'ta biten almanya-fransa-ispanya turu yaptık. 9 gün içinde günde ortalama 4 saat araba kullanıldı, 12 şehir görüldü ve bu şehirlerin 8 inde kalındı.
(freiburg, lyon, le puy, montpellier, palamos, barcelona, zaragoza, bilbao, san sebastian bordeaux)
bir de yolda sürekli abba şarkıları dinlendi:



ilk gün istanbul'dan stuttgart'a gelidik ve fransa'ya yakın olması nedeniyle freiburg'a geçtik. freiburg bizim için eskişehir neyse o. akşamları sokakları öğrencilerle dolu bir şehir. ucuz bira içebileceğiniz, birayı içerken kapalı mekanda sigara da içebileceğiniz ve barlara ve bolca erasmus öğrencilerine sahip. geriyedönüp yurtdışında üniversite okuma şansına sahip olsaydım freiburg'ta okuma üzerine derince düşünebilirdim.

şubat'taki ziyaretimde bolca çektiğim freiburg fotoğraflarının (ileride bloğuma koyarım belki) harddiskimin orasından burasından fırtlaması yüzünden bu gişimde fotoğraf çekmek yerine eğlenmeyi seçtim. çok az fotoğraf var. mesela elimizde şu var:
gördüğünüz gibi bayağı bi freiburg'u anlatıyordu fotoğraf:)

ya da bu:





1 yorum: