26 Mayıs 2011

kabak kavurma


eveeet yandaki fotoğrafta görmüş olduğunuz kabağın en sevimli hallerinden biri olan kabak kavurma var tarifimizde... fotoğrafa bakıp da yer yer patlıcan gördüğünüzü sanmayın, kabakları çoğunlukla kabuklarıyla doğradım ve az olan ışığımız nedeniyle böyle oldu fotoğrafımız..
yaz geldikçe" zayıflamak istiyorum, zayıflamak istiyorum" sesleri yükseliyor! 100 gr pişmemiş kabak 25 kalori. düşünün artık 1kg kabak yiyorsun (dile kolay BİR KG) ve bir kase haşlanmış makarna yemiş gibi oluyorsun *saf kabak ha, 10 kaşık yağla pişirilmiş değil:) *
neyse uzun lafın kısası bu yemek hem sıcak hem de soğuk çok ama çok lezzetli ve hafif bir yemek. hemen tarife geçelim.
malzemeler:
  • 1 kg kabak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • dereotu
hazırlanışı:
küp şeklinde doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar çevirelim, daha sonra rendelediğimiz domatesleri ve yine küp şeklinde doğradığımız kabakları tencere ya da tavaya ilave edelim. çok az su ekleyelim. benim ölçüm genelde tencerenin dibinde 1-2 cm arası su olması. su fokurdayınca altını kısalım.
kendi suyu kalınca ocağın altını tamamen kapayalım.
nane ve dereotu ile servis edelim. (kimselere kabul ettiremesem de bence kırmızı pul biber de yakışıyor)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder