1 Nisan 2012

Lor peynirli börek

Börek yapmak binbir dert. Yok üstü kuru yok az kabarsaydi keşke. Ama Eda'dan öğrendiğim bu tarifle börekleriniz adeta su böreği. Mis mis.
Malzemeler:
Yarim demet maydanoz
Yarim kg tuzsuz lor
5 adet yufka
4 yumurta
2 su bardagı süt
2 su bardagı maden suyu
3/4 su bardagi sıvı yağ

Genis bir kapta (genis olmasi yufkaları içine sokmak adına gercekten önemli) 3 yumurta, 2 su br süt, 3/4 su br sıvı yağ ve 2 su bardağı maden suyunu bir kapta iyice karistiriyoruz. Bu ilk karisimimiz.
Baska bir kapta ise ince doğranmış maydanoz ve loru karıştırıyoruz. Bu da ikinci karışımımız.

Tepsimize yağlı kağıt koyuyoruz
Bir adet yufkayı bütün olarak ilk karışımımıza daldırıp çıkartıyor ve tepsimize yerleştiriyoruz.

İkinci yufkayi ikiye bolup iki parcayi da karisima daldirip cikartip kirisik kirisik tepsiye yerlestiriyoruz.

Lor ve maydanozlu ikinci karisimin tumunu tepsiye yerlestiriyoruz

İki yufkayi kullanmistik, simdi diger iki yufkada sira once 3. Ve sonra 4. olmak uzere ayni sekilde yufkalari ikiye ayirip karisima iyice sokup cikarip tepsiye kirisik koyuyoruz.
5. Yufkayi ise yine karisima daldirdiriyoruz ama bu sefer bolmeden butun olarak. Bu son yufkayi da en uste yerlestiriyoruz.
Kalan karisimi ustune dokuyoruz. 1 tanede yumurta suruyoruz.

180 derecelik firinda 40 dk pisiriyoruz.
Cok guzel kabariyor ve yumusacik bir börek oluyor:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder